Kwas askorbinowy, zwany witaminą C to organiczny związek chemiczny, który odgrywa istotną rolę w funkcjonowaniu ludzkiego organizmu, stanowiąc jeden z istotnych składników naszej diety. więcej »
Niższa masa ciała, ładniejsza cera, mniejsze ryzyko zachorowania na nowotwory, cukrzycę i choroby serca, ale też konieczność suplementowania witaminy B12 – z tym, według naukowców,... więcej »
Chrupiąca skórka, puszysty środek i dyniowy aromat, a wszystko to w energetycznym, pomarańczowym kolorze. Chlebek dyniowy urzeka lekko słodkawym smakiem i długotrwałą świeżością. więcej »
Okres jesienny i zimowy to czas, kiedy staramy się pić przede wszystkim gorące napoje, które jesteśmy w stanie sami przygotować w domu. Liczymy na to, że będą one dla nas szansą na ogrzanie... więcej »
Kuskus to tradycyjny produkt spożywczy, łączący cechy zarówno makaronu jak i kaszy. Jest to materiał odpadowy przy mieleniu pszenicy, ale obecnie produkowany jest z mąki pszennej,... więcej »