Lodowa sprawdzi się w sałatce Cezar, pekińską lubimy do obiadu, masłowa tworzy parę idealną ze śmietaną, a radicchio wzbogaci naszą sałatkę o głęboko czerwoną czy też bordową barwę.... więcej »
W okresie urlopowym najczęściej zastanawiamy się nad swoją dietą i nawykami żywieniowymi. W trosce o szczupłe sylwetki postanawiamy zdrowo się odżywiać oraz zadbać o aktywność fizyczną.... więcej »
Zainspirowana przepisem na pieczoną paprykę, postanowiłam zrobić sałatkę z papryką w roli głównej. W domu miałam akurat polską, białą paprykę. Kiedy piekła się już w piekarniku,... więcej »
Dzień bez ryby – dzień stracony. Ryby, zwłaszcza morskie, są głównym i bezpośrednim źródłem korzystnie działających kwasów tłuszczowych z grupy omega-3. więcej »
Sajgonki (chu’un chan lub chunjuan) to jedna z najsłynniejszych specjalności kuchni kantońskiej i chińskiej. To pierwsza potrawa kuchni azjatyckiej, którą jadłam i którą bardzo lubię. więcej »